O gün, onlarda bizde çok mutluyduk?...

3 Aralık Dünya Engelliler Günün’ de özel ve eski günleri anmak adına ziyaret etmek
Bu haber 2015-12-03 22:46:56 eklenmiş ve 1649 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak Engelliler Derneği’nin 2006 yılında kurulduğu ilk yıllarda ilk akülü arabamızı Hami ve Hakan Karahasan kardeşlere vermiştik.

 

O gün, onlarda biz de çok mutlu olmuştuk. İstanbulda yaşayan bir Bulancaklı iş adamının İstanbuldan özel olarak gönderdiği 3 Aralık Engelliler Günün de 1 akülü arabayı iki kardeşe vermiş ve bir akülü arabayla iki engelliyi sokaklara çıkarmayı başarmıştık. Bu nedenle onlarda bizlerde çok mutluyduk.

 

 

Bulancak Engelliler Derneği Kurucu Başkanı olarak birfiil öncesi ve sonrasında 13 yılın üstünde bir zaman Başkanlık yapmış ve her 3 Aralıkta farklı ve farkındalık gösteren programlarla, etkinliklerle anılmıştık. Şimdi bu gün aklıma gelen o ilk heyecan dolu günlere geri dönmek ve o Hami ve Hakan kardeşi kış olması sebebiyle evinden çıkamadığı bilgisi üzerine, 3 Aralık Dünya Engelliler Günün’ de özel ve eski günleri anmak adına ziyaret etmek istedim.  

 

 

Dilek olay, birfiil düşünce aşamasından,ilk ve yeni bir Dernek kurmak, bu doğrultuda Karadeniz Federasyon Kurucu Dernek Başkanlığına uzanan uzun bir yolculuktu bizimkisi.

 

 

Dediğim gibi ilkler unutulmuyor. Bizimde Dernekte ilk akülü aracı verişimiz 3 Aralık engelliler Günü’ne denk gelmesi, o günlerin çoşkusunu, heyecanını bu günlerde tekrar o günleri anmak isteme arzumuz beni Hami ve hakan Karahasan’ın ailesini ziyaret etteme neden oldu. Evde Baba, Osman-Abla , Sebahat ve anneanne Kadife Karahasan güler yüzle,sıcak evlerine buyur ettiler. Anne Cemile ise her zaman ki gibi çocuklarının sağlığı ile ilgili olarak hastanelerde koşturmakta olduğunu öğrendik.

 

Yıllar önce bir tohum attığımız ve o günlerde bu günlere ulaşamayan derneğimizin büyüğü ve sevgili Nejdet Ay abimiz, Şinası, Enver Çoş,abilerimizi rahmetle anıyorum. 3 Aralık Engelliler Günü Kutlu olsun diyorum...   

 

Dernek kurmak adına ilk aldığım karar da şu anda geçim kaynağım ve tek işim olan Gazetecilik mesleğini seçmiştim. Engellileri daha iyi anlatmak adına çıktığım bu yolda, birçok yerel ve ulusal Gazetelerde görev almış ve halen şu anda bulancakhaber.net Yayın Sahibi- Genel Yayın Yönetmeni, TRT Bulancak Temsilcisi görevimi devam ediyorum.  Sarı Basın kartı Sahibiyim. Tüm bunlar bana Engelliler tarafından sunulan bir gerçektir. Ve ben bu gerçek ve doğru bildiğim ucunda ışık olan uzun bir yolda halen emeklemekteyim.

 

 

Beni ilk günlere götüren ve Giresun Deniz Yıldızı’nında ilk programı yapılan Hami ve Hakan Karahasan kardeşlere, tüm okuyucularımın husurunda saygıyla eğiliyor, bana bu manevi zenginliği sunduklarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  

 

 

ETİKETLER : 3 Aralık Dünya Engelliler Günün’ de özel ve eski günleri anmak adına ziyaret etmek bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi