“Engellerimizi Birlikte Aşacağız”

3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan Vali Karahan
Bu haber 2015-12-03 20:46:00 eklenmiş ve 953 kez görüntülenmiştir.

Bugün Atatürk Meydanında düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına katılan Sayın Valimiz Hasan Karahan, “Engellerimizden pişmanlık duymuyoruz. Engelimizi bir ceza olarak görmüyoruz. Engelimiz bizim kaderimizdir ve bu kaderimizi hep birlikte aşacağız.”dedi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bu sabah Atatürk Meydanında bir tören düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yapan Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Şenel Ergüner, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık’ın engelli bireylere yönelik  toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı  bir gün olduğunu söyledi. Ergüner, “Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar son yıllarda artmaktadır. Engelli bireylere yönelik  yapılan bu çalışmalar sadece engelli bireylerin ve ailelerin değil toplumun her kesimini, bireyleri yakından ilgilendirmektedir.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan Vali Karahan da, engellilerle ilgili yapılan çalışmalar ve duyarlılık konusunda ilimizin şanslı olduğunu belirterek, “Hepimiz bu konuda bir Giresunlu olarak gururla, kıvançla belirtmeliyim ki  duyarlıyız, ilgiliyiz. Gayretlerimiz var, hizmetlerimiz var. İnşallah bunlar artarak devam edecek. Giresunlu hemşerimiz bu konuda duyarlı ve yeterli katkı sağlıyor. Her kurumumuz, ilgili ilgisiz, bu konuyla doğrudan ilgisi olsun olmasın, gerçekten büyük bir gayretle engellilerin sorunlarını aşmak, çözmek için gayret sarf ediyor. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Giresunlu hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum.  Basınımız bu konuda duyarlı ve ilgili onlara da teşekkür ediyorum.  Allah başka keder vermesin. İnsan mükemmel  bir varlık değil. Bir tek mükemmel olan varlık vardır O da Allah’tır. Onun dışında hepimiz eksikliğimizi de biliyoruz. Ne kadar doğal gözüksek bile bizimde pek çok eksiğimiz hatamız, yanlışımız kusurumuz var. Ama asla engellerimizden pişmanlık duymuyoruz. Engelimizi bir ceza olarak görmüyoruz. Engelimiz bizim kaderimizdir ve bu kaderimizi hep birlikte aşacağız.”şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Sayın Valimiz Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit , İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy ve İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk tarafından 4 engelli vatandaşımıza gören göz cihazı hediye edildi.

ETİKETLER : 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan Vali Karahan bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi