KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 2015

Giresun Valiliğinin 30.11.2015 tarihli Olur’larına istinaden
Bu haber 2015-12-03 20:04:49 eklenmiş ve 1079 kez görüntülenmiştir.
08.11.2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe” göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir.
 

Giresun Valiliğinin 30.11.2015 tarihli Olur’larına istinaden İlimizdeki şehirlerarası karayolunda seyreden tüm Kamyon, Çekici, Tanker,  Dolmuş, Minibüs, Kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerde (Ticari araçlarda) 01 Aralık 2015 ile 01 Nisan 2016 tarihleri arası kış lastiği kullanılması zorunlu olup,  şehir içi ile sahil ilçelerinde (Piraziz, Bulancak, Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil) şehir içi cadde ve sokaklarda bu zorunluluk 15 Aralık 2015 ile 15 Mart 2016 tarihleri arasında olduğu karar altına alınmıştır.

 

Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini korumak için kış lastiği kullanımı denetimine ağırlık verilecektir. Kış lastiği kullanılması zorunlu olmasına rağmen kullanılmadığı tespit edilen araçların sürücülerine yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca idari para cezası uygulanarak, trafiğe çıkışlarına müsaade edilmeyecektir.

 

Vatandaşlarımızın kendileri ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmamak ve maddi zararlardan korunmak için araçlarının kışlık bakımlarını mutlaka yaptırarak, araçlarda bulundurulması gereken malzemeleri temin etmeleri gerekmektedir.

 

ARAÇLARIN KIŞ BAKIMI VE KIŞ MEVSİMİNDE ARAÇ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

1-  Araçların kış bakımlarının yetkili servislerde yapılarak, kış lastiklerinin takılması,

2-  Araçlarda bulundurulması gereken (zincir, takoz, çekme halatı, küçük kürek ve buz kırıcı malzemeler bulundurulmalıdır.)

3-   Karlı ve buzlu havaların aracın durma mesafesini uzatacağı dikkate alınmalıdır.

4-   Normal hava şartlarında hız, takip mesafesi ve manevra konularında edinilen sürüş alışkanlığının, kış aylarında da uygulanmaya çalışılması sürüş emniyetini tehlikeye düşüreceği unutulmamalıdır.

5-  Hava akımına maruz kalan köprü, tünel, menfez gibi yerlerde, sis ve gizli buzlanmanın oluşacağı göz önünde bulundurulmalı, karayolunda yatay ve dikey işaretlemelere uyulmalıdır.

 

6-   Unutulmamalıdır ki, her bir insanımızın hayatı bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilmeyecek kadar değerlidir.

ETİKETLER : Giresun Valiliğinin 30.11.2015 tarihli Olur’larına istinaden bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi