ATATÜRK VE GİRESUNLU KAHRAMANLARA SAYGI KÖŞESİ

ATATÜRK VE GİRESUNLU KAHRAMANLARA SAYGI KÖŞESİ
Bu haber 2015-11-11 16:55:20 eklenmiş ve 957 kez görüntülenmiştir.

ATATÜRK VE GİRESUNLU KAHRAMANLARA SAYGI KÖŞESİ 
 

Giresun Belediyesi 10 Kasım’da Atatürk ve Giresunlu Kahramanların destanını İnönü Caddesi üzerinde ölümsüzleştirdi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, bugün bizlere çağdaş bir gelecek hazırlayan Atatürk ve arkadaşlarını, Giresunlu Kahramanları her zaman minnetle andıklarını, gelecek nesillere tarihi gerçekleri öğretmenin bir görev olduğunu vurguladı.

Seldeğirmeni Mahallesi, İnönü Caddesi üzerinde bulunan duvarın projelendirilip Atatürk Köşesi olarak düzenlenmesi nedeniyle bir tören yapıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Atatürk ve Atalarımızın yaptıklarını her zaman anlamalı ve anlatmalıyız" dedi.

Başkan Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün hepinizin bildiği gibi 10 Kasım. Bizi bu günlere getiren, bizim çağdaş demokratik bir ülke olmamızı sağlayan büyük Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Atatürk ve arkadaşları, dedelerimiz olmasaydı bugün ülkemiz ne olurdu, bunu hepinizin takdirine bırakıyorum. Ortadoğu’ daki bataklığı hepimiz görüyoruz. Bizi Ortadoğu bataklığından çıkarıp çağdaş modern bir ülke yaptığı için o gün emeği geçenlere, başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Giresunlu dedelerimizi bir kez daha rahmetle şükranla anıyoruz. Bugün Seldeğirmeni mahallesindeyiz. Burada boş bir duvar vardı. Bu duvarı projelendirip, bu anlamlı günde Atatürk Köşesi olarak açıyoruz. Atatürk’ün güvendiği, kendi canını emanet ettiği şehir Giresun’dur. Osman Ağa ve fedaileri Atatürk’ün korumalığını yapmıştır. Bazen düşünüyorum, Atatürk ve arkadaşları olmasaydı, ne durumda olurduk diye. Ancak işin içinden bir türlü çıkamıyorum.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu 2015 yılında ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek, “İnönü caddesindeyiz. Bu caddemizde iki yıldır doğalgaz çalışmaları yapılıyor. Bundan bende sizler gibi rahatsızlık duyuyorum. Bu caddemizi de Yeniyol gibi yapacağız. Elektrik direklerini kaldırıp, hatları yer altından geçireceğiz. Burası da en güzel caddelerimizden birisi olacak. Mahalle muhtarımız, mahalle sakinlerimize ve bu eserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Birlikte olursak her sorunu aşarız diyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

İnönü Caddesi üzerinde bulunan duvara yapılan Atatürk ve arkadaşlarını simgeleyen ışıklı panolar ve fotoğraflar törenle açıldı. Seldeğirmeni Muhtarı Yavuz Genç, her sorunla karşılaştıklarında yanlarında olan Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya günün anısına plaket verdi. Açılış törenine muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

ETİKETLER : ATATÜRK GİRESUNLU KAHRAMANLARA SAYGI KÖŞESİ bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi