GTB Nezaket ziyareti

GTB Nezaket ziyareti
Bu haber 2015-10-24 18:00:38 eklenmiş ve 946 kez görüntülenmiştir.

GTB nezaket ziyareti

 

 

26.Dönem AK Parti Giresun 2. Sıra Milletvekili adayı Sn. Cemal ÖZTÜRK ve beraberindeki heyet, Giresun Ticaret Borsası'na (GTB) nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret Sırasında GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel YANIKOĞLU, Meclis Başkanı Harun AYDIN, Meclis Başkan Yrd. Muzaffer AYDIN, Meclis Üyesi Mustafa Demirci, Genel Sekreter Eren NİZAM ve AB Proje Uygulama ve Geliştirme Ofis Müdürü Erdal Suat BAŞKAN hazır bulundular.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel YANIKOĞLU, "Cemal ÖZTÜRK Hocama nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimleri Ülkemiz ve Camiamız için hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sürecinde size de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Giresun Ticaret Borsası üyeleri ile buluşan Cemal ÖZTÜRK konuşmasında "Giresun kalite fındığın olmazsa olmazı Lisanslı depoculuk için her türlü desteğe varım. Şu anda yapımı bitme aşamasına gelen 17 bin tonluk Giresun Lisanslı Depoculuk ve Spot Borsacılık A.Ş. olmak üzere  Giresun’un Doğusunda ve Batısında  kurulacak 10’ar bin tonluk ilave depolarla saklama ve ticaret miktarı 37 bin tona çıkarılmalı. Böylece Giresun kalite fındığımızın arz fazlası olduğu dönemlerde piyasayı rahatlatacak ve regüle edecek bir sisteme sahip olmalıyız" dedi.

Konuşmasının devamında ÖZTÜRK," Fındık ticaretinde haklı rekabeti sağlama adına FINDIK PİYASASI DÜZENLEME VE DENETLEME KURULU(FPDDK) kurulmalı ve fındık piyasası disiplin altına alınmalıdır. Şu anda ki uygulamada fındık piyasasında bir disiplin yok, fındık ticaretini yapacak kişilerin de ulusal meslek edinme standardının oluşturulması lazım. Bununla ilgili her türlü çalışmayı borsamızla birlikte yapacağız. Fındık ticaretini yapanları lisanslı birer meslek mensubu yapacağız. Her kafasına esen rahatlıkla fındık ticareti yapıyor olmamalı, bunu neden söylüyorum. Yıllarını bu mesleğe adamış, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine çok değerli katkıları olan insanlarımızın ticaretini, fındığı bilmeyenlerin bozmamalarını sağlamalıyız. Bunu yapmak zorundayız. Fındık Ticaretini yapanlara değer katmamız ve fındığımızın daha çok para etmesi  için bunu yapmak zorundayız. Her meslekte olduğu gibi fındık ticaretini yapanlarında bu standartlarının oluşturulması lazım. Bir başka sektörde bu kesinlikle böyle değil, kafanıza göre gidip işyeri açamazsınız. Ülkemize çok önemli ihracat geliri sağlayan fındığımızın ticaretini yapanların da bu anlamda hak eden kişiler tarafından yapılıyor olması lazım. Borsamızla da dirsek temasında olarak kurallar ve yönetmelikler hazırlanarak tüm yönleriyle bir sistem kurmalıyız.” dedi.

ÖZTÜRK; "3-4 küçük çaplı işletmelerin Uzakdoğu Asya modelinde olduğu gibi kümelenme faaliyetleriyle bir araya gelerek devletinde desteği ile atölyeler kurup daha kaliteli fındığı daha ucuza mal etmek ve işsizliğe de çare olacak tesisler yapmalıyız" şeklinde konuştu.

 

Toplantı sonunda Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel YANIKOĞLU tarafından "Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa" ve "Giresun Kent Vizyonu" Projeleri ile ilgili dosya sunumu gerçekleştirildi.

ETİKETLER : GTB Nezaket ziyareti bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi