Baba ve oğlu

Baba ve oğlu
Bu haber 2015-08-15 21:56:23 eklenmiş ve 1214 kez görüntülenmiştir.

Baba ve oğlu

 

“bir babanın çocukları için, elinden gelenin en iyisini yaptığını ancak kendisi bilir”

 

Baba, Muzaffer Duman ve çok sevdiği dört çocuğundan Otizm tehşisi konulan biricik oğlu Ramazan’ın deniz tutkusu ve denize olan özlemi.  

 

Eminim ki bir çoğumuz gün içinde küçük hazırlıklar yaparak kızınızla,oğlunuzla veya ailecek hepbirlikte denize giderek geç saatlere kadar eğlenmişizdir.

 

Bir çoğumuzun da çocukları geç kalarak ailemizden azar işitmiş bir daha seni denize götürmeyecem sözleri ile sözler söylemiş ama her defasında büyük bir heyecanla denizle kuçaklaşmışızdır.

 

Gelin görün ki bir baba, her işten arta kalan zamanında günün ilerleyen saatlerinde, özellikle hafta sonlarında Bulancak İskelesinin dibinde kayaların üstünden zorlu bir uğraş sonrasında ancak 1 veya 2 metre denize yaklaşabilmek ve sadece saatlerce denize bakarak oğlunu mutlu etmek için tek yapabildiği bu olan bir baba düşünün lütfen.

 

Oğlunun Denize olan özlemini ancak bu kadar yakınlaşabildiğini ve bir çocumuz için uzun olan saat diliminde sadece oğlunu seyrederek mutlu olan bir baba.

 

 

41 yaşında ki baba Muzaffer Duman, Otizmli oğlu Ramazan Duman’ın denize olan sevgisini ve tutkusunu ancak bu kadar giderebildiğini bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a anlattı.

 

Yaşar baba ya; neden kumsal bir alanda çocuğunu denize götürmü yorsunuz? sorusuna aldığı cevap ise, hafta içi sürekli çalıştığını, ancak hafta sonu geç saatlerde ancak iskelenin dibine kadar gelebildiğini bu bölgede de kumsal alan olmadığını üzülerek anlattı.

 

Baba Ramazan, “imkanın olsa götürmez mıyım? Bulancak sahilinde benim oğlumu elinden tutarak götüreceğim bir mesafe yok. İşte sizin de gördüğünüz gibi iskeleye zor getiriyorum. Ancak bu kadar imkanın var. Aileme bakmak zorundayım. Dört çocuğum var. 3 kız bir oğlan. Oğlum Otizm hastası. Ah bir arabam olsaydı onu her gün en az hava kararana kadar kumsala denize  götürür ailecek bizde mutlu olurduk.  Ramazan dan hariç 3 kızım daha var. Onlara da bakmak ve ilgilenmek durumun dayım? Keşke şöyle eski de olsa yürür bir arabamız olsaydı. Oğlum, 11 yaşına geldi. Durumundan dolayı onunla ancak özel seyahat yapabiliriz. Şu anda ben oğluma yaşam koçluğu yapıyorum. Suyu oğlum çok seviyor. Öyle ki evde banya yaptırırken bile dünyalar onun oluyor. Ben plastik doğrama atölyesinde asgari üçretle çalışan bir işçiyim. Elimden ancak oğluma bu kadar denize yakınlaştıra biliyorum. Eşim diğer çocuklarla ilgileniyor. 11 yıldan beri kaç yaz geçti, şimdi de bu yaz geçiyor. Oğlumu bir kere şöyle ailemle birlikte kumsalı olan bir bölgeye götüremedim. En çokta ona yanıyorum. Keşke hışır da olsa bir arabam olsaydı. Bir babanın elinden gelenin en iyisini yaptığını ancak kendisi bilir” dedi.  

 

 

 

Otizm;  üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.

 

 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber bulancak giresun haber Baba oğlu ve ramazan mehmet yaşar muzaffer duman otizm yaşam koçluğu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi