İlk kez çiçekle kabri başında dualarla ölüm yıl dönümü kutlandı

İlk kez çiçekle kabri başında dualarla ölüm yıl dönümü kutlandı
Bu haber 2015-08-05 21:21:37 eklenmiş ve 1265 kez görüntülenmiştir.

İlk kez çiçekle kabri başında dualarla ölüm yıl dönümü kutlandı

 

Bugün Bulancaklı ünlü bağlama sanatçısı Kadir Üstündağ’ın ölümünün 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla bulancakhaber.net Yayın Sahibi Mehmet Yaşar ve TEMKODER Genel Sekreteri ahtiyar Başat Çolak Üstündağ’ı kabri başında dulara okuyarak, kabri başına çiçek koyarak andıla. 

Ölümünün 40. Yılında kabri 3- ay öncesine kadar kabri belli olmayan Üstündağ’ın ilk kez ölüm yıl dönümü kabri başında dulara okunarak ve çiçek bırakılarak anıldı.  

 

40 yılında bile halen TRT repertuvarlarına kazandırdığı türkülerin her çalınışında yeniden yaşatılan Kadir Üstündağ’ı bu kez kabri başında Mehmet Yaşar ve bahtiyar Başat Çolak tarafından anıldı. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun.

 

KADİR ÜSTÜNDAĞ KİMDİR?

 

1925 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde doğdu, hayatını şoförlük yaparak kazandı, küçük yaşlardan itibaren bağlama çalmaya başladı. Bulancak, Samsun ve Ankara’da yaşadı. İki kez evlenip ayrıldı, çocuğu olmadı. Son olarak Bulancak Belediyesinde itfaiye şoförüydü. 5 Ağustos 1975 tarihinde 50 yaşında öldü. Bulancak Şehir mezarlığına defnedildi.

Kadir Üstündağ 1950’li yıllarda, Ankara Radyosu’ndan Osman Özdenkçi ile arkadaş oldu, onun teşvikiyle çoğu Giresun yöresinden pek çok türkünün, radyoda notaya dönüştürülmesini sağladı. Bu türküler arasında, KÖMÜRLÜK DAĞINA YAĞIYOR YAĞMUR - ORDU'NUN DERELERİ - ÇINARLAR DERESİNE TAŞ KÖPRÜ KURULACAK - KARŞIDAN GEL KARŞIDAN - EKİN EKTİM ÇÖLLERE bulunuyor. Onun derlediği türkülerden “DERE BOYU KAVAKLAR” Barış Manço tarafından aranje edilerek, çok sevdirilmişti.

 

 

 

bulancakhaber.net Yayın Sahibi Mehmet Yaşar, yıl dönümünde kabri başındfa şunları söyledi. Yaşar, “İnşallah bir daha ki yıl dönümünde Kadir Üstündağ ismine layık bir şekilde anılmasını sağlarız” dedi. 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak kadir üstündağ 40. yıl İlk kez çiçekle kabri başında dualarla ölüm yıl dönümü kutlandı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi