Giresun'da Bisiklet Festivali başladı

Giresun'da Bisiklet Festivali başladı
Bu haber 2015-07-29 20:05:20 eklenmiş ve 921 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Giresun'da Bisiklet Festivali başladı

 

Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin talepleri üzerine Giresun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde 29 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali” bugün başladı. 

Türkiye’nin birçok şehrinden yaklaşık 100 bisikletçinin katıldığı festival, bu sabah Piraziz’den başladı. Piraziz’den hareket eden bisikletçiler Valilik önünde törenle karşılandı.

 

Törende bir konuşma yapan Sayın Valimiz Hasan Karahan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin devam ettiğini dile getirerek şunları söyledi:  “Geçen hafta off road yarışmaları yaptık, bu haftada bisiklet festivali yapıyoruz. Önümüzdeki haftada Ada’ya yüzme yarışması düzenleyeceğiz. Çeşitli sosyal faaliyetlerimiz yazla beraber artarak devam ediyor. Uzak diyarlardan pedal basarak geldiniz, hoşgeldiniz.  Giresun’un güzelliklerini bizlerle paylaşacaksınız, gittiğiniz yerlerde bunu anlatacaksınız ve Giresun’u tanıtacaksınız.  Giresun gerçekten uçuşa geçen bir şehrimiz. Havaalanıyla birlikte büyüyen, gelişen bir şehrimiz.  Giresunlu hemşerilerinizi ve onların misafirlerini burada bağrımıza basacağız hep birlikte bu güzellikleri yaşayacağız.”

 

Vali Karahan, Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Güner tarafından kendisine hediye edilen bisikleti “Benim küçüklüğümde bisikletim olmadı. Bunun içinde bisiklet sürmeyi bilmiyorum. Bilmediğim tek şeyde bu.  Her şeyi bilmek de doğru değil. Bunu Emniyet Müdürlüğünün Martı Timlerine hediye ediyorum” diyerek Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne hediye etti.

 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Hulusi Güleç de  Giresun’un ülke ve dünya genelinde tanıtılması için birçok etkinliğin yanı sıra Bisiklet Festivali yapmayı düşündüklerini ifade ederek, “Bu festivali bundan sonra geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. İlerleyen yıllarda da uluslararası düzeye getirerek dünya çapında ünlü bisikletçilerimizi şehrimize getirip, yaylalarımızı tanıtıp kültür varlıklarımızla buluşturmak istiyoruz” dedi.

 

Festival programıyla ilgili de bilgi veren Güleç, yarın sabahtan itibaren bisikletçilerin iki gün boyunca yaylalarda pedal çevireceğini cumartesi günü de Giresun’da festivalin tamamlanacağını belirtti.

 

Bisikletçiler bu akşam Kümbet’te konakladıktan sonra Uzundere’den Kulakkaya’ya geçecekler. Burada da bir gece konaklayacak olan bisikletçiler 31 Temmuz sabahı Bektaş Yaylası üzerinden Bulancak’a geçecekler.

 

 

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde bir gece konakladıktan sonra Valilik önünde yapılacak olan törenle Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali sona erecek.

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber giresun Giresun'da Bisiklet Festivali başladı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi