Ayvaz Dede’nin İzinde

Ayvaz Dede’nin İzinde
Bu haber 2015-07-25 23:40:20 eklenmiş ve 1016 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

9-18 Haziran tarihlerinde düzenlenen Evlad-ı Fatihanla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar Programı ile gençler Edirne'den başlayarak, başta Bosna-Hersek olmak üzere Balkan ülkelerini ziyaret etti. 

Türkiye’nin dört bir köşesinden programa katılan gençlere memnuniyet anketi düzenlendi. Ankete göre gençlerin yüzde 93,8’i programı çok faydalı bulurken, yüzden 91,3’ü ise programın beklentilerini karşıladığını belirtti.

Ankete katılan gençler, yüzde 91,9 oranında program öncesinde yeterince bilgilendirildiklerini, yüzde 89,4 oranında program öncesinde hazırlık sürecinde gereken desteği gördüklerini, yüzde 88,2 oranında program yetkilileri ve görevlilerden memnun kaldıklarını ve yüzde 91,3 oranında program temasını olumlu bulduklarını ifade etti. 

Katılımcı gençler, “programın kendilerine en önemli katkısı ne?” sorusuna, yüzde 75 oranında diğer ülke ve kültürleri tanıma fırsatı buldukları, yüzde 17,5 oranında bazı konulara karşı bakış açılarının değiştiği, yüzde 3,8 oranında yeni arkadaşlar edindiği, yüzde 1,9 oranında ise özgüven kazandığı cevabını verdi.

Ankette gençlere, program süresince yaşadıkları anılar da soruldu. Gençlerin bu soruya verdiği cevaplardan bazıları şöyle: 

"Bu programın her adımı unutulmaz anılarla dolu. Üsküp'teki esnaf Türk dedemizin gözyaşları içinde devletimize dua etmesinden, Bosna-Hersek'te hala yaşanan savaşın izlerinden, Bosna'daki savaşın yaşandığı bölgedeki yardımların gelmesi için kazılan tünelden geçtiğimde, Bosna'da yaşanılan savaşın belgeselini izlerken sipere koştura koştura giden askerlere dimdik ayakta onları karşılayıp onlara su veren teyzeyi ve bunun gibi daha birçok unutmayacağım anılar oluşturdu bende."

"Üsküp'te insanlar ilk defa gittikleri coğrafyalarda kendini güvende hissetmeyebilir. Tedirgin olabilir. Buna karşın ilk defa geldiğim bu coğrafyada hiç tedirgin olmadım çünkü nereye baksam ecdat yadigarı bir külliye, cami veya kervansaray vardı. Şehri gezerken şehre nakış gibi işlenen mimari eserleri görünce ecdada duyduğum özlem ve saygı bir kat daha artarken, bu mirasın bana bir şeyler fısıldadığını ve bana verdiği güveni hissettim."

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Ayvaz Dede ’nin İzinde
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi