ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIYOR

ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIYOR
Bu haber 2015-06-28 18:34:55 eklenmiş ve 1156 kez görüntülenmiştir.

 

ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince engelli çocuk ve gençlere yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri açılacak. Bir spor dalında engelli çocuk ve gençlere yönelik İl Spor Merkezleri branşının açılabilmesi için bireysel sporlarda en az 4, takım sporlarında ise en az 5 kişinin başvurması yeterli olacak. 

05-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlerin başvurusu İl Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde değerlendirilecek. 18 yaşın üstündeki engelli vatandaşların başvurusu ise Gençlik Hizmetleri Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından "Engelsiz Spor Merkezi" adı altında değerlendirilecek. 

Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi sağlanacak. 

Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi sağlanacak. Başvurular Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin web sayfalarından yapılabilecek. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda refakatçi  imkanları verilecek.

İlgili kaydın bulunduğu web sayfası için tıklayınız.

Size özel olarak hazırlanan bu sayfada, ilk olarak, spor yapmak istediğiniz ili seçmelisiniz. Ardından, açılan sayfada, hangi branşta spor yapmak istediğinizi, belirlediğiniz branş ikonuna tıklayarak seçip, açılacak kayıt sayfasında yer alan size ait bilgileri, eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Refakatçi talebiniz varsa, refakatçi onay kutusunu seçip, gerekli bilgileri girdikten sonra kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Tüm bilgileriniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne iletilecek ve gerekli incelemeler sonucunda İl Müdürlüğü personelimiz, en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.

29 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 14.00'de 19 Eylül Spor Salonunda İl Spor Merkezleri Açılışı ile birlikte Engelliler İl Spor Merkezleri de açılacaktır.

Bedensel Engellilere yönelik;
Tekerlekli Sandalye Tenis, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Halter,
Görme Engellilere yönelik;
Yüzme ve
İşitme Engellilere yönelik,
Güreş ve Voleybol branşlarında yaz sezonu boyunca engelli gençlerimize kurs imkanı sağlanacaktır.
İrtibat: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi                                         

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIYOR
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi