Görev Şehidimiz Anıldı

Görev Şehidimiz Anıldı
Bu haber 2015-06-03 11:49:40 eklenmiş ve 998 kez görüntülenmiştir.

 

Görev Şehidimiz Anıldı

 

 

 

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaparken menfur bir saldırı sonucu görevi başında şehit edilen Opr. Dr. Kamil Furtun için bugün (01 Haziran 2015 Pazartesi), Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de, görevi başında şehit edilmesi kınandı. Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi önündeki törene İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. H. Hüseyin Arslantürk, ilimizde görev yapan hekimler ile sağlık çalışanlarının katıldığı anma toplantısında, basın bülteni İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal tarafından okundu.

“Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve her şeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlayan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacaktır.

Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olsun sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.

Biz insanların sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki:

         Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddet ve vahşeti reva gören canavarlar kadar yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp insani duyguları istismar edenlere karşıda tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Görev Şehidimiz Anıldı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi