Giresun Halk Eğitim Merkezinin 2014-2015 öğretim yıl sonu sergisi açıldı

Giresun Halk Eğitim Merkezinin 2014-2015 öğretim yıl sonu sergisi açıldı
Bu haber 2015-05-26 20:11:55 eklenmiş ve 1817 kez görüntülenmiştir.

Giresun Halk Eğitim Merkezinin 2014-2015 öğretim yıl sonu sergisi bugün Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın muhterem eşi Şule Meral Karahan’ın da katılımıyla düzenlenen bir törenle açıldı.

Halkoyunu gösterileri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek 2014-2015 öğretim yılında 75 farklı alanda 380 genel kursa 6 bin 669, 105 farklı alanda 269 meslek kursuna da 5 bin 411 kursiyer katıldığını söyledi.

Müdür Karabürk, “Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak açtığımız 18 Çağrı Merkezi Elemanı Kursunda 515 kursiyere eğitim verdik ve istihdamların katkı sağladık. Tezhip, Hüsn-ü Hat ve Osmanlı Türkçesi eğitimlerinin yaygınlaşmasını sağlayarak yeni neslin ve yetişkinlerin kendi kökleri ile bağlarını güçlendirmelerine, Aile Eğitimleri ile daha iyi ana babalık becerileri geliştirmelerine katkılar sağladık.

Buradan tek tek sayamayacağımız eğitimlerle kursiyerlerimize kendilerini geliştirme imkanı sunduk. Birey kaç yaşında olursa olsun sosyal ve kültürel kurslarımızla hobiler edinmekte, keyifli vakit geçirmekte; meslek kurslarımız yolu ile de becerilerini geliştirerek geçimini sağlayabilecek bir meslek sahibi olabilmekte, Emekliliğe Uyum kursları yolu ile de yaşamdan kopmadan hayata tutunmayı öğrenebilmektedir.

Özetle daha anne karnında iken Halk Eğitimi Merkezi ile tanışan birey Cenaze Yıkama Kurslarımız ile beceri öğrenen bireylerin elleriyle rahmete kavuşmakta ve yolu bir kez daha Halk Eğitimi Merkezlerinden geçmektedir. Önümüzdeki öğretim yılında da halkımıza daha kaliteli hizmetler sunmayı, öğrenen ve gelişen bir kurum olarak daha geniş kitlelere daha nitelikli eğitimler götürmeyi amaçlıyoruz. Hedefimizi bir kez daha yineleyecek olursak "Halk eğitimi faaliyetlerini her haneye ulaştırmak, her Giresunlu' nun hayatının herhangi bir döneminde en az bir kursumuza katılmasını sağlamaktır.

Halk Eğitimi çalışmalarında bizlerden desteğini esirgemeyen, sergimize katılarak bizleri onurlandıran sayın valimize ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, okul binalarını, dersliklerini, faaliyet merkezlerini bizlere açan değerli okul müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcilerine, sergimizin hazırlanmasında emeği geçen yönetici arkadaşlarımdan kurs öğretmenlerimize kadar tüm çalışanlarımıza, kursiyerlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.

Türkiye genelinde 2000’den fazla kurs olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da” “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bu 2000 kurstan 7’den 77’ye hitap eden 186 kursla bu yılki faaliyetlerini tamamladı. Daha açılacak bir sürü kurs var. Kendimizi geleceğe hazırlamak anlamında bu kurslarımızı yine önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren de açmaya devam edeceğiz. Hayat Boyu Öğrenme kavramı günden güne güçlenirken Halk Eğitim Merkezleri de o derece önem kazanıyor. Öğretim saatleri dışında ve hafta sonları okullarımız hal eğitim kurslarına ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızın çok kolaylıkla yararlanabileceği bu kurslara katılımlarını bekliyoruz. ”şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 1 yıl boyunca gece gündüz, hafta içi haftasonu okulunu açarak halk eğitim faaliyetlerine destek olan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Uğurtan’a teşekkür plaketi Sayın Valimizin muhterem eşleri Şule Meral Karahan tarafından verildi.

Plaket töreni sonrası Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Yıl Sonu Sergisi açılış kurdelesi, Vali eşi Şule Meral Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Sergiyi gezen Vali eşi Karahan ve beraberindekiler, sergilenen el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceleyerek bilgi aldılar. Sergi protokol ve vatandaşlar tarafından takdir topladı.

 

Sergiye Vali eşi Şule Meral Karahan’ın yanı sıra, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanının eşi Nuran Doğru, İl Jandarma Komutanı eşi Halide Ersoy, İl Emniyet Müdürünün eşi Sabiha Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve eşi Döndü Akkurt, bazı daire müdürleri, Halk Eğitim Merkezi çalışanları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Giresun Halk Eğitim Merkezinin 2014-2015 öğretim yıl sonu sergisi açıldı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi